OVER AoD òp NUJ

Over AoD òp NUJ

Een grote groep enthousiaste vrijwilligers organiseert al 15 jaar Aod òp Nuj. Met meer dan 7.500 bezoekers uit Heerlen, Parkstad & omstreken is het evenement uitgegroeid tot een fantastische start van het nieuwe carnavalsseizoen met een sfeervol en kleurrijk feest op het plein. Kleine en grote carnavalsartiesten uit heel Limburg verzorgen een 6 uur durend programma. Het hoogtepunt is om 00.00 uur met het aftellen naar het nieuwe carnavalsjaar. Aod òp Nuj wordt altijd gehouden in Heerlen-centrum, sinds enkele jaren zijn we verhuisd van het Pancratiusplein naar het Burg. v. Grunsvenplein voor het Parkstad Limburg Theater.

CORONA editie 2020

 In 2020 kon door de corona beperkingen het pleinfeest niet doorgaan. We hebben destijds op 10 november twee alternatieven georganiseerd. Overdag ging Aod òp Nuj Parkstad in met een Aod òp Nuj ON TOUR versie. We bezochten enkele basisscholen, verzorgingshuizen en Op de Bies Koraal. Op een groot videoscherm toonden wij Limburgse carnavalsartiesten in speciaal voor Aod òp Nuj opgenomen muzieknummers. Zo brachten wij, in het voor iedereen zware corona jaar, de carnaval naar bijzondere doelgroepen. ‘s Avonds was er een Aod òp Nuj livestream met een uur lang video-optredens van Limburgse artiesten. Facebook van Aod òp Nuj hield het tijdens de livestream maar net vol omdat zoveel bezoekers meekeken en bleven reageren. Fantastisch, dit was een bijzondere editie die we niet snel zullen vergeten!

ACHTER DE SCHERMEN

Aod òp Nuj bestaat uit zo’n 40 enthousiaste vrijwilligers die soms ook hulp krijgen vanuit hun omgeving en verenigingen uit Heerlen. Onze vrijwilligers werken in vijf werkcommissies: Productie, Programma, Horeca, Marketing en Sponsoring. Aod òp Nuj is onderdeel van Stichting Sjpass + Cultuur Parkstad. Het bestuur heeft 5 leden en iedereen heeft zijn/haar eigen aandachtsgebieden: Jeroen Hazen (voorzitter), Sandra van Hooren (secretaris), Dick Thuis (penningmeester), Guido Sauren en Frans van Neer.